Illóolajkeverékek DiffúzorbaA gyerekek rajongásig szeretik az illóolajokat. Talán ez az apró, titkokat rejtő üvegcse, vagy talán az illatok nyújtotta új világ, ami elvarázsol minket. Az ok nem is számít, a család legkisebbjei mindig felbukkannak, amikor bekapcsolom a diffúzort.

A gyerekek szeretik az illóolajokat. Rajongásig. Talán ez az apró, imádnivaló titkokat rejtő üvegcse, vagy talán az illatok nyújtotta egészen új világ, de nem számít az ok, a család legkisebb tagjai mindig felbukkannak, amikor bekapcsolom a diffúzort. Tapasztald meg, hogyan válik könnyedebbé, gördülékenyebbé a napotok ezekkel az esszenciális keverékekkel, amelyeket a gyerekeknek kombinálsz! Attól kezdve, amikor felébrednek, egészen az esti lefekvésig, ezek a kellemes illatok támogatják őket.

1) "Jó reggelt, klassz napot" illat:
Az ébredés nehéz feladat! Ha nehezen tudod reggel felkelteni csemetéid, próbáld a Borsmenta és a Citrus Fresh segítségével! Ez az élénkítő keverék olyan energizáló légkört teremt, amely egész napjuknak lendületet adhat. Tégy a diffúzorba 3 csepp Citrus Fresh illóolaj keveréket és 1 csepp borsmenta illóolajat, várj pár percet, és ébreszdheted őket.


2) "Illatgyártó" keverék
Frissítsd fel a ruhákat egy különleges Purification®-t, a Citronella, a Lemongrass és a Rosemary élénk kombinációval, amely a szagok ellen küzd. A Neroli fényes virágos illatával megkoronázva, ez a keverék mindent visz. 3 csepp narancs illóolaj,1 csepp Neroli illóolaj, 1 csepp teafa illóolaj, 1 csepp Purification illóolaj keverék. megjegyzés tőlem: A Nerolit ha lányos anyuka vagy bármilyen virágillattal helyettesítheted, a fiúknál próbáld ki valamelyik kedvencetekkel, de akár ki is hagyhatod. Ennek a keveréknek az alapja a Purification(!), a többivel lehet "játszani". Kis üvegben érdemes a bevált mixet kikeverni az arányait megtartva, nagyobb dózisban, hogy ne kelljen minden alkalommal cseppjével "játszani". Pamutdarabra cseppentve ruhásszekrénybe is teheted, egy cseppet a cipőbe cseppentve elűzi az izzadságszagot.

3) " Tudásháza" keverék
A gyerekeknek nehézségekbe ütközik a házi feladatuk megkezdése? A Stress Away, a Bergamot és a Levendula keverékének célja a kreatívitás és összpontosítás fokozása és ugyanakkor a napi stressz lecsitítása. 3 csepp Bergamot illóolaj 2 csepp Levendula illóolaj 1 csepp Stress Away illóolajkeverék a titok nyitja.


4) "Álomfölde Express" keverék Valahogy úgy tűnik, minél tovább maradnak fenn, annál nehezebb lefektetni őket. Fontos, hogy állandó lefekvéses rutint hozzunk létre, melyet indíthatunk azzal, hogy a Lavender illóolaj és a Cedarwood keverékével töltjük meg a szobát, pihentető környezetet biztosítva. A titok 3 csepp Levendula illóolaj, 1 csepp cédrusfa illóolaj, 1 csepp Vetiver illóolaj, 1 csepp Geranium illóolaj


5) "Rosszkedv Űző" keverék

Nincs mindig jó megmagyarázható oka a rosszkedvnek. Mindenki érezheti magát így néha. A citrus "csokor" keverék felemelő, vidám aromájával segít átlendülni ezeken az órákon. A "recept" 2 csepp narancs illóolaj, 1 csepp Bergamot illóolaj, 1 csepp Grapefruit illóolaj, 1 csepp Lime illóolaj, 1 csepp Eukaliptusz vagy Wintergreen illóolaj


6) "Játékidő" keverék

Készítsd el ezt a kölyökbarát illóolaj keveréket, és találj ki egy játékot, vegyetek részt egy kézműves projekten, vagy csapj fel egy könyvet. 2 csepp Grapefruit, 2 csepp citrom illóolaj, 1 csepp Bergamot illóolaj, 1 csepp Cedarwood illóolaj kombinációt próbálj ki hozzá.


Ennek a blogbejegyzésnek az alapját a Young Living hivatalos angol nyelvű blogja ihlette (https://www.youngliving.com/blog/6-best-diffuser-blends-for-kids/), kicsit magyarosítottam, és a magyar igényekhez mérten csökkentettem a cseppek számát. Mi Magyarországon még nem vagyunk hozzászokva ezekhez az illatokhoz, kevesen használják rutinosan több éve az olajokat (ha igen, ők mernek változtatni) és nyilván a lakásaink mérete is merőben eltér, a párásítónak sem mindegy, mekkora területet kell megtöltenie a varázsilattal.
Legtöbbünknek Dewdrop diffúzora van, abba én(!) 6 cseppnél több olajat nem tennék 25-30 nm-nél kisebb szoba alatt, egész pici gyerekszobákba pedig 2-3 cseppet maximum. Érdemes bátran kísérletezni, próbálkozni, kihagyhatsz olajakat és tehetsz is hozzá. A Grapefuit/Mandain/Narancs olajokat simán helyettesítheted egymással a diffúzorba, a Stress Away és a Peace & Calming is felcserélhető gyerekőcöknek, de ha valamiben nem vagy biztos, csapd fel a kézikönyvet, vagy keress, természetesen segítek.


Kukkantsd meg a többi gyerekbarát termékünket és begyejzéseimet is:

- Bölcsi- ovikezdés és az élet első 1000 napjának fontossága a gyermekek egészsége szempontjából
- A családi csomag előnyei, 12 üvegcse, amely mind használható gyerekeknél (plusz egy diffúzor)
- Babaápolási termékcsalád
- Újra itt a tanévkezdés!