ELEKTROLITOS CSEPPEK A Szervezet HIDRATÁLTSÁGÉRTYoung Living Vitality DropsAz Young Living Vitality cseppek segítenek a szervezet hidratálásban cukor és mesterséges színezékek nélkül.
Válassz a két finom íz közül, amely lehet levendula és citrom, vagy grapefruit és bergamott. A természetes eredetű elektrolitokkal és tiszta illóolajokkal ízesített vizet meghálálja a szervezeted. Próbáld ki!


Mik azok az elektrolitok?


Az elektrolitok a testfolyadékban található ásványi anyagok, amelyek elektromos töltéssel rendelkeznek és elengedhetetlenek a szív, az idegek és az izmok megfelelő működéséhez. Az egészségünk érdekében fontos, hogy fenntartsunk egy pontos, állandó elektrolit egyensúlyt. A vesék jelentős szerepet játszanak az elektrolit szint egy állandó értéken tartásában, mialatt a test változásokon megy keresztül.
Elektrolitok szerepe a szervezetben

Az elektrolitok egyik fő feladata, a folyadékszint egyensúlyban tartása a sejten belül és kívül. A sejt képes beállítani a saját folyadékszintjét az elektrolit koncentráció megváltoztatásával. Például a sejtben található elektrolitok mennyiségének növelése azt eredményezi, hogy sejtbe több folyadék áramlik be, míg a az elektrolit szint sejten belül csökkenése, a folyadék kiáramlását segíti. Ennek a folyamatnak a fenntartása elengedhetetlen az ideg- és izomfunkciókhoz, a sejtek hidratációjához és a test megfelelő pH értékének a biztosításához. A folyadék ki- és beáramlásával jutnak be a tápanyagok a sejtbe és ürülnek ki belőle a salakanyagok. Ha az elektrolit szint nincs rendben a szervezetben, akkor a sejtek éheznek vagy salakanyagokkal telnek meg. Az elektrolitok másik fontos feladata, hogy elektromos impulzusokat továbbítanak a sejtek között, ami lehetővé teszi az izomösszehúzódásokat és az idegi impulzusok átvitelét két sejt között.
Elektrolit egyensúlyhiány


Egy elektrolit egyensúlyhiány a testben lévő elektrolit túltermelődés vagy hiány következtében fejlődhet ki.
A kiváltó okai lehetnek:
- vízveszteség hányás, hasmenés, vagy láz miatt vízveszteség
- fokozott izzadás sport tevékenység vagy meleg időjárás miatt

- helytelen, asványi anyagokban szegény táplálkozás miatt
- felszívódási zavarok: gyomor problémák miatt nem szívódnak fel az elektrolitok
- hormonális- vagy endokrin zavar
- vese elégtelenség
- gyógyszeres kezelés: kemoterápia, gyógyszerek, antibiotikumok szedése miatt


Az elektrolittal összefüggő egészségügyi problémák fő kiváltó oka, ha a nátrium-, kálium- vagy kalciumszint nem megfelelő.

Az elektrolit egyensúlyhiány leggyakoribb típusa a magas nátriumszint.

Keress további infókért és a cseppekért!

Molnár-Fallmann Szabina
Tel: +36304380235
e-mail: ylenolaj@icloud.com
Forrás: https://vizmegoldas.hu/taplalkozas/elektrolitok-szerepe-szervezetunkben/ kép forrása: Twitter Lee Ann Breeding (@LeeAnnBreeding) | Twitter